ua en ru

Ураган "Флоренс" впритул підійшов до східного узбережжя США

Ураган "Флоренс" впритул підійшов до східного узбережжя США Ілюстративне фото (Pixabаy)

Синоптики попереджають, що він може призвести до катастрофічних наслідків

До східного узбережжя Сполучених Штатів Америки (США) впритул підійшов потужний ураган "Флоренс". Про це повідомляє "Голос Америки".

Як повідомляється, першими під удар стихії потраплять прибережні міста штату Північна Кароліна. Очікується, що ураган викличе рясні опади і призведе до затоплення великих територій.

У свою чергу синоптики попереджають, що він може призвести до катастрофічних наслідків.

"Навіть незважаючи на те, що швидкість вітру впала і інтенсивність шторму ослабла до другої категорії, будь ласка, не втрачайте пильності", - закликав місцевих жителів адміністратор Федерального агентства з надзвичайних ситуацій (FEMA) у Вашингтоні Брок Лонг.

За його словами, штормовий приплив може стати "найбільш серйозною проблемою". Він попросив жителів узбережжя Північної та Південної Кароліни прислухатися до попереджень про евакуацію.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що на атлантичне узбережжя США насувається потужний ураган. У НАТО вже змінили програму церемонії передачі повноважень командувача трансформації, яка повинна була відбутися на борту авіаносця 13 вересня, через ураган "Флоренс".

Також у зв'язку з наближенням урагану американські штати Північна Кароліна, Південна Кароліна і Вірджинія оголосили надзвичайний стан. Президент США Дональд Трамп під час наради в Білому Домі заявив, що насувається на східне узбережжя країни ураган є одним з найсильніших за останні десятиліття.

12 вересня Дональд Трамп заявив про готовність влади до урагану "Флоренс". Він також додав, що ураган виглядає більш загрозливим, ніж очікувалося.

Крім того, США скасували 800 авіарейсів.

В свою чергу, в прес-службі МЗС України рекомендували українцям утриматися від поїздок в три регіони США у зв'язку з наближенням урагану "Флоренс".