ua en ru

Вживання алкоголю в зоні АТО обмежать законодавчо, - радник Порошенко

Вживання алкогольних напоїв військовослужбовцями в зоні АТО на Донбасі буде обмежене на законодавчому рівні. Про це 4 лютого на засіданні комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заявила радник Президента України, нардеп Ольга Богомолець, йдеться в повідомленні її прес-служби.

"Богомолець виступила з ініціативою внести зміни в законопроект "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності військовослужбовців, наділення командирів додатковими правами і обов'язками в особливий період" (№1762)", - йдеться в повідомленні.

Також у прес-службі підкреслили, що нардеп запропонувала підвищити міру відповідальності і рівень штрафних санкцій за зловживання алкоголем для військовозобов'язаних, які проходять службу в особливий період. Очікується, що відповідальність за зловживання алкоголем в структурних підрозділах військових частин будуть нести і командири.

Повідомляється, що дана ініціатива підтримана, закон пройшов перше слухання і буде розглядатися на поточній сесії Верховної Ради.

Нагадаємо, в Слов'янську (Донецька обл.) з січня обмежили продаж алкоголю військовим.

Ще раніше продаж алкоголю військовим на вимогу штабу АТО була обмежена в Маріуполі.