ua en ru

Помер американський боксер Мохаммед Алі

Помер американський боксер Мохаммед Алі Фото: Мохаммед Алі в останній рік життя

Колишнього чемпіона світу не стало у віці 74 роки

Американський боксер-важковаговик Мохаммед Алі помер у п'ятницю, 3 червня, у США. Колишнього чемпіона світу не стало у віці 74 роки, повідомляє NBC News.

Зазначено, що Алі помер в одній із лікарень Фінікса, де він провів останні декілька днів. Американській телекомпанії інформацію про смерть підтвердив представник родини спортсмена.

Раніше британські ЗМІ повідомляли, що 74-річний боксер був поміщений у госпіталь через проблеми з диханням. Пізніше лікарі клініки в американському Фініксі повідомили рідним легендарного боксера, що він перебуває при смерті.


Як відомо, основним захворюванням Алі була хвороба Паркінсона. Востаннє він з'являвся на публіці в квітні цього року на благодійному вечері в Арізоні.

Мухаммед Алі вважається найяскравішою зіркою світового боксу в історії. Переможець Олімпійських ігор - 1960, багаторазовий чемпіон світу в суперважкій вазі, член залу слави. Бої Алі проти Джо Фрейзера і Джорджа Формана досі входять у перелік найкращих боїв в історії професійного боксу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що екс-чемпіон світу з боксу Володимир Кличко увійшов до списку 100 найвідоміших і впізнаваних спортсменів у світі за версією американського порталу ESPN. Український боксер посів 80-й рядок рейтингу.