ua en ru

Зменшення інфляції в Китаї позитивно позначиться на рейтингу країни, - Moody's, що

Ослаблення інфляційного тиску в Китаї позитивним чином позначається на стані суверенного кредитного рейтингу Китаю. Таку думку висловили експерти міжнародного рейтингового агентства Moody's за підсумками проведеного аналізу впливу споживчих цін у КНР на стан національної економіки, передає "Росія 24".

Як наголошується в поширених сьогодні матеріалах Moody's, темпи зростання споживчих цін у Китаї почали сповільнюватися, дозволяючи застосовувати додаткові інструменти стимулювання економічної активності з боку уряду.

У повідомленні одного з трьох провідних світових оцінювачів також наголошується, що розмір державного боргу Народної Республіки зараз складає близько 33% ВВП. З урахуванням умовних ризиків це значення виявляється вище ВВП на 8%. Як наголошується в матеріалах Moody's, сукупне значення держборгу в будь-якому разі залишається відносно невисоким порівняно з більшістю оцінюваних економік.

У березні Moody's підтвердило довгостроковий суверенний рейтинг Китаю на рівні "А3". В тому випадку, якщо економіці Китаю не доведеться стикатися з шоками, Moody's може підвищити КНР кредитний рейтинг вже до кінця поточного року.

За підсумками квітня нинішнього року інфляція в Китаї склала 3,4% у річному вирахуванні. У першому весняному місяці споживчі ціни зросли на 3,6% до минулого року. У лютому інфляція досягала свого мінімуму за останні 20 місяців на рівні 3,2%.