ua en ru

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція (прямий ефір)

Вул. Грушевського: онлайн-трансляція у Києві на вул. Грушевського тривають зіткнення між активно налаштованими мітингувальниками та правоохоронцями.

У Києві на вул. Грушевського тривають зіткнення між активно налаштованими мітингувальниками та правоохоронцями (фото, відео).

Станом на 05:00 у Києві біля стадіону "Динамо" перебувають до 1 тис. активістів.

У Києві біля стадіону "Динамо" знаходяться близько 1,5 тис. активістів Євромайдану. Протистояння між правоохоронними органами і демонстрантами триває.

Активісти знову кидають у правоохоронців петарди і пляшки із запальною сумішшю. Силовики відповідають їм світлошумовими гранатами. Зазначимо, що взаємні атаки протестувальників і міліції відбуваються зараз значно рідше порівняно з попередніми днями.

Біля стадіону "Динамо" активісти почали кидати в міліцію "коктейлі Молотова" і вибухові пакети.

Раніше повідомлялося, що на вул. Грушевського перебувають близько 5 тис. активістів.

У результаті зіткнень із протестувальниками на вулиці Грушевського в Києві постраждали 57 військовослужбовців внутрішніх військ (ВВ) МВС України, повідомили у прес-службі ВВ.

Опозиція вимагає від генерального прокурора Віктора Пшонки заборонити бійцям спецпідрозділу "Беркут" застосовувати вогнепальну зброю. Про це сьогодні біля ГПУ після зустрічі із Пшонкою повідомив глава політради "Батьківщини" Арсеній Яценюк.

Секретар РНБО Андрій Клюєв просить лідерів опозиції і громадських організацій припинити заворшення в центрі Києва.

Станом на 15:30, після подій на вул. Грушевського, що відбуваються з 19 по 21 січня в Києві, кількість правоохоронців, які звернулися по медичну допомогу, збільшилася до 163 осіб, повідомили в МВС.

Станом на 15:00 протестувальники на вул. Грушевського готують "коктейлі Молотова". Кількість мітингувальників, станом на 14:50, становить близько 2 тис. осіб. У той же час, кількість правоохоронців збільшилася до 600 осіб. Зіткнень поки не відбувається.

Мітингувальники відтягли і перевернули один із згорілих автобусів, який стояв трохи далі від інших. Швидше за все, активісти хочуть підтягнути його до барикад. Також збільшилася кількість національної символіки і червоно-чорних прапорів. На даху кас стадіону активісти також спорудили барикади.

Вдень 21 січня на Європейській пл. та вул. Грушевського, мітингувальники зміцнюють барикади, кількість активістів становить, станом на 13:00, 1,5 тис. осіб. Активісти ведуть себе мирно, продовжують переговори зі службовцями внутрішніх військ.

Фотогалерея: Масові акції протесту в Києві 21 січня

Як повідомляє КМДА, у столиці за медичною допомогою з 16:00 19 січня по 21 січня, станом на 10:00, звернулися 122 учасника акцій протесту, що відбуваються на вул. Грушевського. Загалом, 21 січня, за медичною допомогою звернулися 6 активістів, 5 з них госпіталізовані. Також повідомляється, що в даний час 50 пацієнтів знаходяться в умовах стаціонару.

Станом на 11:40 кількість мітингувальників на вул. Грушевського склало 1 тис. осіб.

Близько 11:20 до Києва на вул. Старонаводницькій підвезли близько 20 великих автобусів з прихильниками Президента Віктора Януковича, які спочатку будуть перебувати в Маріїнському парку.

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція (прямий ефір)

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція (прямий ефір)

Фото: Espreso TV

Станом на 09:30 на вул. Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо" сутичок учасників Евромайдана з міліцією не спостерігається, ситуація спокійна. Всього на Грушевського знаходиться близько 500 активістів, які стоять біля згорілих автобусів. Мітингувальники барабанять по металевих щитів. Деякі з них підходять до кордону і розмовляють з співробітниками спецпідрозділу "Беркуту".

Євромайдан: Онлайн-трансляція (оновлюється)

Співробітники міліції в кордоні ніяких дій не приймають, іноді стукають щитами, щоб зігрітися. Вони закликають мітингувальників по рупору не порушувати громадський порядок.

Кияни приходять фотографуватися на тлі згорілих автобусів. У ніч на 21 січня на вул. Грушевського "Беркут" розібрав кілька барикад і знищив катапульту активістів.


Live streaming video by Ustream

Нагадаємо, увечері 19 січня в Києві на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо" сталися сутички мітингувальників і міліції. Мітингувальники закидали правоохоронців камінням, фаєрами, коктейлями "Молотова". При цьому було спалено 6 автобусів і вантажівок правоохоронців. Міліція використовувала проти мітингувальників шумові гранати і гумові кулі.