ua en ru

Вул. Грушевського: онлайн-трансляція (веб-камера)

Вул. Грушевського: онлайн-трансляція  У центрі Києві в районі стадіону "Динамо" перебувають близько 6 тис. активістів Євромайдану. Об этом сообщает РБК-Украина.

Вул. Грушевського онлайн-трансляція: Мобільні оператори реєструють людей, які перебувають у центрі Києва, як учасників масових заворушень, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що станом на 2:00 21 січня міліція відступила на 50 м після застосування активістами катапульти на вул. Грушевського. Біля стадіону "Динамо" залишаються не більше 1,5 тис. демонстрантів.

Фотогалерея: "Євромайдан - понеділок, 20 січня"

Станом на 23:00 в районі стадіону "Динамо" перебувало близько 6 тис. активістів Евромайдана.

Станом на 18:00 на вул. Грушевського перебувало близько 4 тис. демонстрантів. Активісти Євромайдану споруджують металеві клини на випадок наступу бійців спецпідрозділу "Беркут".

У ході зіткнень 19-20 січня 2014 р. на вул. Грушевського в Києві госпіталізовано 44 особи. Про це повідомляє прес-служба КМДА. За даними медиків, із 16:00 19 січня до 12:00 20 січня до лікарів швидкої медичної допомоги звернулися 104 особи, з них 44 - госпіталізовані.

Раніше мітингувальники закінчили встановлення катапульти на вул. Грушевського в Києві. Втім, спроба використовувати катапульту проти кордону спецпідрозділу "Беркут" не увінчалася успіхом - катапульту заклинило, після чого активісти відтягнули її від кордону.

За даними МВС, кількість затриманих міліцією в центрі столиці зросла до 31 людини. "Дев'ятьох з них затримано процесуально в рамках розпочатого кримінального провадження за ст.294 КК України - масові заворушення. Наразі правоохоронці встановлюють роль кожного у скоєнні цього кримінального правопорушення", - йдеться в повідомленні міліції.

У МВС нагадали, що серед затриманих є представники політичних партій і людина, яка 13 років перебувала у в'язниці за скоєння вбивства. Крім того, в МВС заявили, що нападники з вул. Грушевського в Києві інструктуються політиками на Майдані Незалежності.

"Вони жбурляють у бік міліції бруківку, пляшки із запальною сумішшю, обстрілюють із салютних установок, а також стріляють з рогаток металевими болтами і камінням", - сказано в повідомленні. Водночас правоохоронці стримують спроби активістів прорватися до будівель Верховної Ради та Кабінету міністрів.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович пообіцяв використовувати законні методи для наведення порядку в Києві.

Раніше сьогодні генеральний прокурор України Віктор Пшонка закликав лідерів української опозиції відкликати своїх прихильників з вул. Грушевського в Києві. У Міністерстві закордонних справ України пообіцяли мирне врегулювання ситуації в Києві.

Нагадаємо, з 19 по 20 січня в центрі Києва відбувалися сутички мітингувальників із правоохоронцями.