ua en ru

Янукович обіцяє використовувати законні методи для наведення порядку

Президент України Віктор Янукович обіцяє використовувати законні методи для наведення порядку в Києві.

Президент України Віктор Янукович обіцяє використовувати законні методи для наведення ладу в Києві. Про це йдеться у заяві глави держави.

Фотогалерея: "Євромайдан - понеділок, 20 січня"

"Хочу зазначити, що докладу всіх зусиль, щоб забезпечити громадський порядок, захистити права мирних громадян і буду використовувати всі правові та інші передбачені законами України заходи для забезпечення громадського спокою і безпеки всіх наших співвітчизників", - підкреслив Янукович.

Крім того, Президент закликав активістів Євромайдану не брати участь у масових заворушеннях: "Прошу вас не йти за тими, хто закликає до насильства, хто прагне спровокувати розкол між державою та суспільством і хоче кинути український народ в горнило масових заворушень".

"Я з розумінням ставився до вашої участі у масових акціях, висловлював готовність вислухати вашу позицію і спільно знайти шляхи вирішення існуючих протиріч, але зараз, коли мирні акції переростають в масові заворушення, що супроводжуються погромами і підпалами, застосуванням насильства, я переконаний, що такі явища несуть загрозу не тільки для громадськості Києва, але і всієї України", - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Віктор Пшонка закликав лідерів опозиції відкликати своїх прихильників з вул. Грушевського.

"...Не можна ні з законом, ні з державою розмовляти мовою ультиматумів, каменів і "коктейлів Молотова", - підкреслив він.

У свою чергу, МЗС країни зробив акцент на мирне врегулювання ситуації в столиці.

"Уряд України налаштований докласти максимум зусиль для мирного врегулювання ситуації на основі діалогу і сподівається на засудження світовою спільнотою радикальних дій, які провокують силові зіткнення, ставлять під загрозу життя і здоров'я громадян", - йдеться в опублікованій заяві міністерства.

Нагадаємо, вчора Янукович доручив секретарю Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Андрія Клюєва створити робочу групу за участю представників Кабінету міністрів і Адміністрації Президента, і для розгляду питань щодо врегулювання політичної кризи.

Сьогодні народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман заявила, що робоча група по врегулюванню ситуації в Україні вже розпочала свою роботу.