ua en ru

"Укзалізниця" закупить 11 вагонів-трансформерів до кінця 2017, - Балчун

"Укзалізниця" закупить 11 вагонів-трансформерів до кінця 2017, - Балчун Фото: Войцех Балчун анонсував оновлення рухомого складу (facebook.com/JSCUkrzaliznytsia)

Вагони-трансформери у складі двох поїздів Київ - Івано-Франківськ мають попит

ПАТ "Укрзалізниця" уклала контракт на придбання до кінця 2017 року 11 пасажирських вагонів, що трансформуються. Про це повідомив керівник залізничної компанії Войцех Балчун у своєму Facebook.

За його словами, придбані "Укрзалізницею" в 2016 році 13 таких вагонів мають попит.

"На 2017 рік ми законтрактували придбати 38 пасажирських вагонів, 11 із них - трансформери. Перші шість виробник обіцяє поставити у вересні", - зазначив Балчун.

Глава ПАТ нагадав, що в 2016 році "Укрзалізниця" вперше після тривалої перерви почала оновлення пасажирського рухомого складу. Зокрема було придбано 13 вагонів-трансформерів із меблями, що дозволяє використовувати їх у нічному і денному режимі, а також коригувати схему поїзда без залучення додаткового рухомого складу.

Як пояснив Балчун, трансформування вагонів дозволяє збільшити кількість пропонованих місць на 27% у денному сполученні в порівнянні з нічним.

"Можемо сказати, що вагони-трансформери у складі двох поїздів Київ - Івано-Франківськ мають попит. Перша пара курсує з 17.01.2017, а з 24.02.2017 почала курсувати друга пара поїзда", - констатував керівник УЗ.

Нагадаємо, раніше Войцех Балчун повідомляв, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділить 150 млн доларів на закупівлю вагонів для ПАТ "Укрзалізниця".