ua en ru

"Укрзалізниця" посилить контроль безпеки дорожнього руху

"Укрзалізниця" посилить контроль безпеки дорожнього руху Фото: "Укрзалізниця" (kmu.gov.ua)

За 5 місяців в Україні на залізниці сталося 206 інцидентів

Ревизорский апарат з безпеки руху поїздів і автотранспорту всіх шести регіональних філій ВАТ "Укрзалізниця" увійшов у структуру департаменту безпеки руху УЗ. Про це повідомляє прес-служба перевізника.

"Такі структурні перетворення сприятимуть посиленню контролю за станом безпеки на залізничному транспорті і об'єктивністю розслідування транспортних пригод, застережуть від приховування інформації на місцях", - повідомили в УЗ.

Також в компанії відзначили, що за 5 місяців 2017 року на залізничному транспорті України відбулося 206 транспортних пригод, з яких 1 аварія, 13 серйозних інцидентів і 192 інцидентів. Загальна кількість транспортних пригод збільшилася на 10 випадків.

Зокрема, на залізничних переїздах і коліях УЗ стався 31 випадок ДТП, в результаті чого загинули 9 осіб та 6 травмовано. Порівняно з відповідним періодом 2016 кількість ДТП зменшилась на 5 випадків.

Протягом 5 місяців 2017 виявлено 190 актів незаконних втручань в роботу залізничного транспорту проти 165 за відповідний період минулого року.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" за 5 місяців 2017 року отримала 100 млн гривень чистого прибутку, а фінансовий результат по відношенню до попереднього року покращився на 1 млрд гривень.