ua en ru

"Укрзалізниця" визнала неконкурентоспроможність нового "Шовкового шляху"

"Укрзалізниця" визнала неконкурентоспроможність нового "Шовкового шляху" Фото: "Укрзалізниця"

Зараз ведуться переговори щодо зниження тарифів

Для організації регулярних рейсів новим "Шовковим шляхом" ПАТ "Укрзалізниця" потрібно долучитися до міжнародного Транскаспійського транспортного маршруту. Про це повідомив директор з вантажних перевезень і логістики УЗ Іван Федорко, йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

За його словами, таке рішення може бути прийняте вже 15 квітня 2016 року в Одесі, під час зустрічі з представниками залізниць Азербайджану, Казахстану та Грузії.


Він також зазначив, що статус учасника Транскаспійського транспортного маршруту дозволить вести переговори з іншими учасниками коридору щодо встановлення конкурентоспроможного наскрізного тарифу.

"Зі свого боку, ми вже знизили тариф на перевезення поїздом вантажів територією України, є позитивні домовленості з Азербайджаном та Грузією, наразі треба працювати у даному напрямку з Казахстаном. Лише тоді можна вийти на конкурентний тариф", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що транзитний контейнерний поїзд і України у Китай в обхід території Росії, який рухається за маршрутом нового "Шовкового шляху", запрацює в бізнес-режимі з березня 2016 року.