ua en ru

"Укрзалізниця" визнає 2 млн гривень несплачених податків з 2 млрд гривень, нарахованих ГФС

"Укрзалізниця" визнає 2 млн гривень несплачених податків з 2 млрд гривень, нарахованих ГФС Фото: "Укрзалізниця" визнає 2 млн гривень боргів по податках з 2 млрд нарахованих ГФС

Інша сума донарахувань оскаржується в судах

ПАТ "Укрзалізниця" заявляє про визнання 2,4 млн гривень заборгованості по сплаті податків донарахованих Державною фіскальною службою України 2 млрд гривень. Про це заявляє прес-служба монополіста.

Як повідомляється, "Укрзалізниця" не може визнати факт несплати донарахованих податків у зазначеному ДФС обсязі, зокрема, у зв'язку з відсутністю документації за 2013-2015 роки по ряду підприємств залізничної галузі.

Зокрема, у зв'язку з відсутністю значної кількості первинних документів оспорюється об'єктивність донарахувань 625 млн гривень податків у відношенні діяльності підприємств Придніпровської залізниці, розташованих в АР Крим.

"Підприємствами ВАТ "Укрзалізниця" на сьогодні визнано лише 2,4 млн гривень з 2 млрд гривень донарахованих податківцями коштів за результатами перевірок діяльності в 2013-2015 роках державних підприємств залізничної галузі, які перебувають у стадії ліквідації. Інші донарахування податків оспорюються підприємствами галузі в адміністративному або судовому порядку", - пояснює прес-служба "Укрзалізниці".

Нагадаємо, ДФС звинувачує "Укрзалізницю" у несплаті 2 млрд гривень податків.