ua en ru

"Укрзалізниця" не планує підвищувати тарифи для пасажирських перевезень у 2016

"Укрзалізниця" не планує підвищувати тарифи для пасажирських перевезень у 2016 Фото: Олександр Завгородній повідомив, що передбачається підвищення тарифу на 15% для вантажних перевезень

Для вантажних перевезень передбачається підвищення тарифу на 15%

У 2016 році ПАТ "Укрзалізниця" не планує підвищувати тарифи для пасажирських перевезень. Про це під час засідання уряду заявив в.о. голови правління Олександр Завгородній, передає кореспондент РБК-Україна.

"По пасажирським перевезенням підвищення тарифу не передбачається, є підвищення тарифу на 5% для першої категорії, для першого класу поїздів "Інтерсіті", - повідомив Завгородній.

Водночас, за його словами, передбачається підвищення тарифу на 15% для вантажних перевезень.

Завгородній також повідомив, що "Укрзалізниця" у 2016 році планує отримати доходи у розмірі 77,4 млрд грн.

"Загальний фінансовий план передбачає отримання доходів на суму 77,4 млрд грн, але це передбачено підвищенням тарифів на 15%", - повідомив він.

За його словами, передбачається отримати капітальні інвестиції на суму майже 14 млрд грн.

"Ми маємо консолідований план з прибутком компанії 96,8 млн грн, капітальні інвестиції - 13,817 млрд грн", - сказав він.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявляв, що "Укрзалізниця" в 2016 році без підвищення тарифів на вантажні перевезення може не отримати інвестицій для розвитку.