ua en ru

"Укрзалізниця" направить додатково 1 млрд грн на ремонт

"Укрзалізниця" направить додатково 1 млрд грн на ремонт Фото: поезд

Також підприємство планує в наступному році модернізувати 16 регіональних поїздів

ПАТ "Укрзалізниця" у цьому році направить додатково мільярд гривень на ремонт локомотивів. Про це на прес-конференції повідомив в. о. обов'язків гендиректор "Укрзалізниці" Олександр Завгородній, передає кореспондент РБК-України.

За його словами, додаткове фінансування дасть можливість відремонтувати ще понад 40 локомотивів. В цій роботі будуть задіяні підприємства у Львові, Запоріжжі та Дніпропетровську.

За даними "Укрзалізниця", це стало можливим за рахунок зростання доходів у третьому кварталі 2015 р. За липень-вересень поточного року УЗ отримала дохід у розмірі 22,5 млрд грн, що більше аналогічного періоду минулого року на 31,8%.

Також підприємство планує в наступному році модернізувати 16 регіональних поїздів, в яких будуть передбачені перший, другий і третій клас вагонів. Такі потяги зможуть досягати швидкості 250-300 км/год.

За словами Завгородного, в 2016 планується закупити 3300 піввагонів і 1500 зерновозів. Також УЗ розглядає питання купівлі двох електропоїздів у Крюківського вагонобудівного заводу з заявленою ціною 375 млн грн, а також двох складів Hyundai Rotem.

В Укрзалізниці зазначили, що Hyundai будуть поставлені модернізованими під українські потреби.

Нагадаємо, 21 жовтня ПАТ "Укрзалізниця" стала акціонерним товариством. Корпоратизація підприємства буде повністю завершено до кінця 2015 року.