ua en ru

"Укрспирт" банкрутять, щоб зірвати приватизацію, - Карасьов

"Укрспирт" банкрутять, щоб зірвати приватизацію, - Карасьов Фото: Вадим Карасьов

"Укрспирт" банкрутять, щоб зірвати приватизацію. Таку думку висловив в ефірі 5 каналу директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи страйки на підприємствах "Укрспирту" у п'яти областях України

"З приходом нового міністра АПК (Тараса Кутового, - ред.) все заглохло. Складається враження, що він відпустив ситуацію і сьогодні не зовсім контролює її. Дирекція "Укрспирту" проводить незрозумілу і сумнівну кадрову політику, набираючи або повертаючи на роботу люстрованих міліціонерів та інших осіб з сумнівною біографією. Таке відчуття, що "Укрспирт" банкрутять, усвідомлено або неусвідомлено. Навіщо? Щоб зірвати приватизацію", - заявив експерт.

Думку Карасьова поділяє і народний депутат Сергій Євтушок. "В "Укрспирті" працює та ж сама гвардія колишніх міліціонерів, які грабували, корупціонерів, які прикривали злочинців ще в той час. Вважаю, що це справа Служби безпеки України, справа генерального прокурора, справа НАБУ", - заявив 5 каналу народний депутат Сергій Євтушок.

"Експерти вважають, що причина руйнівної кадрової політики дирекції ДП "Укрспирт" - в бажанні чиновників керувати галуззю в ручному режимі і отримувати вигоду в тіньовому секторі", - йдеться у сюжеті телеканалу.