ua en ru

"Укрпошта" отримала наглядову раду

"Укрпошта" отримала наглядову раду Фото: Олександр Саєнко (РБК-Україна)

У складі наглядової ради п’ять незалежних членів і два представники держави

ПАТ "Укрпошта" сьогодні, 10 жовтня, отримала наглядову раду, до якої увійшли п’ять незалежних членів і двох представників держави. Про це повідомив міністр Кабінету міністр Олександр Саєнко на своей сторінці у Facebook, передає РБК-Україна.

За його словами, до складу наглядової ради увійшли менеджери, які допомогли пройти через складні періоди трансформацій таким компаніям як Національна поштова служба Румунії та поштовий оператор країн Балтії Omniva.

"У складі наглядової ради “Укрпошти” маємо п’ять незалежних членів і двох представників держави", - написав Саєнко і додав, що п’ять незалежних членів наглядової ради були відібрані Комітетом з призначень з 20 кандидатів-фіналістів, які увійшли до short-list.

"Загалом до short-list потрапили 4 українці, 5 поляків і по одному представнику від Румунії, Бельгії, Чехії, Греції, Італії, Естонії, Данії, Німеччини, Нідерландів, а також США і Великої Британії", - зазначив він.

До складу наглядової ради увійшли незалежні члени, а саме:

  • Бенуа Плеска (Бельгія);
  • Йона Салювеер (Естонія);
  • Якуб Карновскі (Польща);
  • Томі Дженсен (Данія);
  • Оксана Волчко (Україна);

Представниками держави призначені генеральний директор директорату державної політики у сфері цифрової інфраструктури на транспорті та послуг поштового зв’язку Міністерства інфраструктури України Олександр Озеран та керівник патронатної служби першого віце-прем’єр-міністра України Юрій Тустановський.

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Максим Нефедов зазначив, що "задоволений результатом, було багато мега-сильних кандидатів".

"Наглядова рада" Укрпошти "- це третя компанія, яка пройшла шлях після переформатування Номінаційного комітету", - зазначив він.

#корпоративнеуправління Сьогодні призначили Наглядову Раду УкрПошти - це третя компанія, яка пройшла цей шлях після...

Опубліковано Max Nefyodov Середа, 10 жовтня 2018 р.

Нагадаємо, "Укрпошта" має намір припинити доставку пенсій з січня 2019 року за старими тарифами.

Окрім того, з 10 вересня "Укрпошта" підвищила тарифи на доставку листів на 40%. Також підвищується вартість доставки посилок без оголошеної цінності (масою до 10 кг) - на 3 гривні (з ПДВ), або на 30%, у межах області, на 20% - в межах України.