ua en ru

"Укрпошта" підвищила тарифи на доставку листів на 40%

"Укрпошта" підвищила тарифи на доставку листів на 40% Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Тарифи на послуги поштового зв'язку підвищуються у два етапи

Публічне акціонерне товариство "Укрпошта" підвищила тарифи на доставку листів на 40% з 10 вересня 2018 року згідно з рішенням Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ). Рішення опубліковано у виданні "Урядовий кур'єр".

Рішення комісії, зокрема, передбачає, що тарифи на послуги поштового зв'язку підвищуються у два етапи: перший з 10 вересня поточного року, другий - з 1 січня 2019 року.

Відзначається, що з 10 вересня підвищуються тарифи на пересилання письмової кореспонденції на 40%. Так, за доставку непріоритетних листів вагою до 50 грам - на дві гривні.

Зазначено також, що підвищується вартість доставки посилок без оголошеної цінності (масою до 10 кг) - на 3 гривні (з ПДВ), або на 30%, в межах області, на 20% - в межах України.

Крім того, другий етап підвищення цін на поштові послуги передбачає підвищення тарифів на ці ж послуги на 14,3% для листів і на посилки без оголошеної цінності (масою до 10 кг) - на 15,3% всередині області, на 11,1% - по Україні відповідно.

При цьому не змінюються тарифи на пересилання міжнародної кореспонденції та міжнародних посилок, а також тарифи на додаткові послуги при пересиланні відправлень в рамках послуги "Укрпошта Стандарт".

Нагадаємо, в січні минулого року в Україні затвердили порядок ведення єдиного державного реєстру операторів поштового зв'язку. Згідно з порядком, суб'єкт господарювання, який є оператором поштового зв'язку, повинен повідомити про це НКРЗІ в письмовій або електронній формі.

Як писало РБК-Україна, національний поштовий оператор "Укрпошта" переходить на електронний документообіг з юридичними особами.