ua en ru

"Укрпошта" відмовиться доставляти пенсії за поточними тарифами з 2019 року

"Укрпошта" відмовиться доставляти пенсії за поточними тарифами з 2019 року Фото: Ігор Смілянський (РБК-Україна)

Державна компанія хоче припинити обслуговування пенсіонерів

ПАТ "Укрпошта" має намір припинити пенсій з січня 2019 року за старими тарифами. Про це заявив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я б хотів бути максимально конкретним і відвертим: не буде прийнятий новий тариф на доставку пенсій до 1 листопада 2018 року, з 1 січня 2019 року доставка пенсій "Укрпоштою" буде припинено. А значить, понад 4,5 млн осіб вже з січня 2019 року можуть не отримати свою пенсію, оскільки Пенсійний фонд відмовляється оплатити хоча б собівартість її доставки", - підкреслив він.

За словами Смілянського, Міністерство інфраструктури як регулятор встановило новий тариф на доставку пенсій ще в листопаді 2017 року, однак його не погоджують у Міністерстві соціальної політики та Пенсійному фонді.

Смілянський заявив, що за діючих тарифів компанія отримує 1 млрд гривень збитків.

Нагадаємо, з 10 вересня "Укрпошта" підвищила тарифи на доставку листів на 40%. Також підвищується вартість доставки посилок без оголошеної цінності (масою до 10 кг) - на 3 гривні (з ПДВ), або на 30%, у межах області, на 20% - в межах України.