ua en ru

В "Укрнафті" розповіли про плани збільшення видобутку нафти

В "Укрнафті" розповіли про плани збільшення видобутку нафти Ілюстративне фото (УНІАН)

Збільшити видобуток нафти на добу у декілька десятків разів дозволять операції гідророзриву пласта

ПАТ "Укрнафта" планує до кінця року здійснити не менше 18 операцій потужного гідророзриву пласта (ПГРП). Про це в п'ятницю, 7 вересня, повідомили у прес-службі компанії, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначається, що це дозволить збільшити видобуток нафти. На сьогодні з початку 2018 року "Укрнафта" провела вже 9 операцій потужного гідророзриву пласта на свердловинах Східного та Західного нафтових регіонів.

"Протягом 2018 року компанія планує провести щонайменше 18 операцій ПГРП", - повідомили у прес-службі компанії.

Як зазначили у компанії, за 6 місяців "Укрнафта" провела низку успішних таких операцій в Західному нафтогазоносному регіоні.

"Зокрема, роботи були проведені на свердловині №24 Південно-Гвіздецького родовища та №1004 Битків-Бабченського родовища НГВУ "Надвірнанафтогаз"... У кінці серпня провели два потужних ГРП на свердловині №43 Прилуцького та свердловині №86 Богданівського нафтогазоконденсатних родовищ НГВУ "Чернігівнафтогаз". У вересні операції ПГРП провели на свердловині №121 Великобубнівського родовища та на свердловині №507 Бугруватівського родовища", - повідомили у прес-службі.

Варто зазначити, що проведення операцій гідророзриву пласта може, зокрема, дозволити збільшити видобуток нафти на добу у декілька десятків разів. Усі операції ГРП "Укрнафта" здійснює виключно за рахунок власного флоту.

Нагадаємо, у липні 2018 року Кабінет міністрів України запровадив процедуру електронних торгів ліцензіями на користування надрами, насамперед для видобутку газу.

Як стало выдомо 31 серпня, міжнародний Постійний арбітражний суд у Гаазі розгляне питання юрисдикції щодо суперечки між Україною і Росією про права на видобуток нафти біля узбережжя анексованого Криму.