ua en ru

Кабмін спростив процедуру держреєстрації прав оренди та іпотеки

Нова редакція постанови Кабінету міністрів щодо порядку реєстрації речових прав на нерухоме майно передбачає спрощення реєстрації прав, похідних від права власності - оренди та іпотеки. Про це заявив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона в ході прес-конференції, передає його прес-служба.

Нова редакція постанови Кабінету міністрів щодо порядку реєстрації речових прав на нерухоме майно передбачає спрощення реєстрації прав, похідних від права власності - оренди та іпотеки. Про це заявив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона (на фото) в ході прес-конференції, передає його прес-служба.

За його словами, раніше громадянин змушений був звертатися до відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно тричі, а після прийняття вищезгаданої постанови уряду достатньо буде лише одного візиту для вирішення зазначеного питання.

Реєстрація права оренди та іпотеки в минулому проходила в три етапи: перший - реєстрація права власності на нерухоме майно, другий - реєстрація первинного договору оренди та останній - реєстрація зміни або продовження первинного договору іпотеки або оренди.

"На сьогодні ми організували роботу таким чином, що людина може до нас звертатися безпосередньо, і ми будемо відпрацьовувати продовження договорів оренди, які будуть реєструватися в спеціальному розділі нашого реєстру", - зазначив Ворона.

Він зазначив, що достатньо одного візиту для того, щоб відповідний відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно задовольнив всі заяви громадян з цього приводу і це буде сприяти економії часу та більш ефективної роботи в даному напрямку.