ua en ru

"Укрборонпром" готує новий тактичний безпілотник для розвідки

"Укрборонпром" готує новий тактичний безпілотник для розвідки Фото: українські безпілотні розробки (прес-служба ДК "Укрборонпром")

Основною функцією безпілотного комплексу є розвідка

Державний концерн "Укроборонпром" активно працює над створенням тактичного багатофункціонального безпілотного авіакомплексу, основною функцією якого є розвідка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДК.

Зазначається, що комплекс матиме змогу нести невеликі бойові вантажі та вражати наземні цілі.

"В 2015 році фахівці концерну відпрацювали саму концепцію БпЛАК, а тепер команда, що складається з представників цілої низки підприємств "Укроборонпрому", сумлінно працює над першим зразком", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника генерального директора з авіабудування та виробництва Юрія Пащенка, тактичний безпілотник буде виготовлено наприкінці 2016 року, а вже у першому кварталі 2017 - передано військовим для державних випробувань.

"Одна з важливих рис нового безпілотника - це те, що головні складові частини будуть вітчизняного виробництва. Це і двигун, і сам планер, і бойове навантаження, засоби спостереження і зв'язку. В Україні зберігся колосальний потенціал, який ми втілюємо у нових високотехнологічних виробах", - зазначив Пащенко.

Нагадаємо, ДК "Укрборонпром" ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" представило ряд безпілотників українського виробництва, серед яких вітчизняний надсучасний безпілотник "Фурія".