ua en ru

Без України і Грузії європейський проект недовершений, - Ващиковський

Без України і Грузії європейський проект недовершений, - Ващиковський Фото: Вітольд Ващиковський бачить Україну в ЄС

У Варшаві прагнуть завершити проект європейської трансформації

Без Грузії, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, України та Молдови європейський проект все ще недовершений. Про це заявив глава польського МЗС Вітольд Ващиковський під час спільної прес-конференції з грузинським керівником дипломатії Міхеїлом Джанелідзе, передає Польське радіо.

Зустріч керівників дипломатії Польщі та Грузії у Варшаві, що відбулася у вівторок, 28 червня, була присвячена, зокрема питанням безпеки у контексті близького саміту НАТО та майбутнього Європи у зв’язку з очікуваним виходом Великобританії з ЄС.


"Ми хотіли б бачити Грузію якомога швидше в НАТО, і якомога швидше в ЄС. Після вступу Грузії та інших країн цього регіону, ми бачили б Європу єдиною, об’єднаною і демократичною. Без Грузії, без Вірменії, без Азербайджану, без Білорусі, України та Молдови цей європейський проект весь час ще недовершений. Тому ми не припинимо зусиль, щоб проект європейської трансформації вільним і демократичним способом завершити", - запевнив Ващиковський.

Нагадаємо, раніше маршалок Сейму Польщі Марек Кухчинський заявив, що рішення про вихід Великобританії з Європейського Союзу викличе необхідність змінити порядок функціонування європейських інституцій, що може полегшити євроінтеграцію для України.