ua en ru

Україну відвідають військові делегації США та Великобританії, - Міноборони

Україну відвідають військові делегації США та Великобританії, - Міноборони Фото: Фредерік Бен Ходжес

Також очікується прибуття представників Канади, Німеччини та Польщі

Україну відвідають військові делегації Збройних сил США та Великобританії. Про це на брифінгу повідомила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"На цьому тижні Україну відвідає делегація Збройних сил США на чолі з командувачем сухопутних сил США в Європі генерал-лейтенантом Фредеріком Беном Ходжесом. Американська сторона відвідає міжнародний центр миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, де проходять підготовку мобілізовані військовослужбовці ЗСУ", - розповіла Кушнір.

Крім цього, за її словами, Україну відвідають делегації британського навчального персоналу, представники Військово-морських сил США, медичної організації "Канадсько-українська фундація", а також військові музиканти Збройних сил Німеччини, Польщі для участі у заходах присвячених Дню Європи.

Зазначимо, що День Європи відзначається щорічно 9 травня в країнах Європейського Союзу, а також в Україні з 2003 року кожну третю суботу травня. В Європі це свято було затверджено 9 травня 1985 року в Мілані, щоб увічнити Декларацію Шумана. В цей же день у 1950 році була оприлюднена Декларація Шумана - об'єднання під єдиним керівництвом вугільних і сталеплавильних ресурсів, яка заклала основи європейської інтеграції. День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС як політичної сили.

Нагадаємо, з березня по жовтень у Львівській області проходять спільні українсько-американські військові навчання. В їх рамках десантники армії США проводять тренінги для своїх українських колег. Зокрема, 290 членів 173-ї повітряно-десантної бригади під керівництвом американських інструкторів, які прилетіли у Львів кількома рейсами ще 14 і 15 квітня, здійснюють підготовку у Яворівському навчальному центрі Львівської області. Навчання проходять в три етапи, протягом 8 тижнів будуть навчатися 300 військовослужбовців. Як повідомлялося раніше, всього за період навчань тренінги пройдуть 900 бійців Нацгвардії.