ua en ru

В Україну йде новий циклон зі зливами: названо дату

В Україну йде новий циклон зі зливами: названо дату Фото: в Україну йде циклон (Віталій Носач, РБК-Україна)

Синоптики України попередили про новий циклон HENRI. Він протягом 5-7 серпня буде переміщуватися вздовж західних кордонів.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу УкрГідрометцентру.

Цей циклон 4 серпня сформується над Адріатичним морем і надалі зміщуватиметься на північний схід, тобто в сторону західної України.

Його фронтальні системи принесуть у зазначений регіон 6 серпня значні дощі, грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. Найбільш інтенсивні опади очікуємо саме в ніч з 5 та 6 серпня.

УВАГА ЗАХІДНІ ОБЛАСТІ За попередніми прогнозами, протягом 5-7 серпня вздовж західних кордонів України буде переміщуватися активний ЦИКЛОН на ім'я HENRI, який 4го серпня сформується над Адріатичним морем і надалі зміщуватиметься на північний схід, тобто в сторону західної України. Його фронтальні системи принесуть у зазначений регіон 6го серпня ЗНАЧНІ дощі, грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. Найбільш інтенсивні опади очікуємо саме в ніч з 5 та 6 серпня. Із наближенням циклону, будемо доповнювати та уточнювати інформацію Video by Windy.com

Posted by Український гідрометеорологічний центр on Tuesday, August 3, 2021