ua en ru

Українці за вересень віднесли до банків 10 млрд грн

Українці за вересень віднесли до банків 10 млрд грн Ілюстративне фото (flickr.com/ssu)

Збільшенню заощаджень сприяють високі темпи зростання номінальної зарплати

У вересні 2018 року депозити населення в українських банках збільшилися на 10,5 млрд грн до 506,7 млрд грн. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформацію Національного банку України.

За даними НБУ, у національній валюті українці зберігали депозити на суму 258,9 млрд грн, в іноземній валюті - на 247,8 млрд грн.

"Притоку коштів на депозитні рахунки домогосподарств, поміж іншого, сприяло збереження високих темпів зростання заробітної плати", - наголосили в НБУ.

У той же час корпоративний сектор збільшив за вересень депозити в банках на 1,9 млрд грн до 392,8 млрд грн (249 млрд грн у національній валюті і 149,8 млрд грн в іноземній).

Нагадаємо, що у вересні 2018 року дохідність гривневих депозитів для бізнесу збільшилася на 0,6 в.п. до 13,0% річних. Водночас вартість гривневих депозитів населення залишилася практично на рівні попереднього місяця (10,6% річних).

Відзначимо, що Правління НБУ за підсумками засідання 6 вересня прийняло рішення підвищити облікову ставку з 17,5% до 18%. Усі десять членів Комітету з монетарної політики (КМП) Національного банку України готові підвищувати облікову ставку у разі посилення інфляційних ризиків.