ua en ru

Українці Беленюк і Ткач стали чемпіонами польської борцівської ліги

Українці Беленюк і Ткач стали чемпіонами польської борцівської ліги Фото: Жан Беленюк (instagram.com/zhanbeleniuk)

Спортсмени допомогли своїй команді здобути перемогу в турнірі

Українські борці Жан Беленюк (греко-римський стиль) і Юлія Ткач (вільний стиль) в складі команди AKS Madej стали чемпіонами польської борцівської ліги PWPW KLZ. Про це повідомляє klz-zapasy.pl.

У фіналі команді AKS Madej протистояла Boruta-Olimpijczyk. Всього було проведено 9 поєдинків у різних вагових категоріях.

Українці Беленюк і Ткач стали чемпіонами польської борцівської ліги

Юлія Ткач у ваговій категорії 63 кг здолала Софію Георгієву 3:0, а Жан Беленюк виграв поєдинок у вазі 98 кг, перемігши Аркадіуша Кулініча - 3:0. При цьому битва Беленюка була останньою і вирішальною. Загальний рахунок зустрічі 19:11.

PWPW KLZ - Kulynycz - Beleniuk

Саме в цій сутичці вирішувалась доля чемпіонства в польській лізі. Arkadiusz Kulynycz - Zhan Beleniuk 0:2. Перемога клубу 19:11 (перший матч 14:18). AKS Madej Wrestling Team - чемпіон ліги PWPW KLZ!

Опубліковано Zhan Beleniuk / Жан Беленюк 13 березень 2018 р.

"Вітаю всіх, хто брав участь в досягненні цього чемпіонства. Команду, тренерів, керівництво клубу, уболівальників. Окреме дякую організаторам цього свята боротьби. Вірю всім серцем, що і в Україні колись з'явиться свідоме ставлення до спорту і будуть створюватися клубні ліги, та інші змагання, для розвитку і популяризації спорту в нашій країні", - написав у Instagram Беленюк після перемоги.

Мы чемпионы польской борцовской лиги!!))) Поздравляю всех кто принимал участие в достижении этого чемпионства! Команду, тренеров, руководство клуба, болельщиков! Отдельное спасибо организаторам этого праздника борьбы!! Верю всем сердцем, что и в Украине когда-то появится сознательное отношение к спорту и будут создаваться клубные лиги, и другие соревнования, для развития и популяризации спорта в нашей стране;)

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ (@zhanbeleniuk) on

Нагадаємо, українські дзюдоїсти завоювали чотири нагороди на етапі Гран-прі з дзюдо в Марокко, який проходив в Агадірі: одну золоту медаль, одну срібну і дві бронзові.