ua en ru

Українські дзюдоїсти завоювали "золото", "срібло" і дві "бронзи" на етапі Гран-прі в Марокко

Українські дзюдоїсти завоювали "золото", "срібло" і дві "бронзи" на етапі Гран-прі в Марокко Фото: поєдинок з дзюдо (ukrainejudo.com)

Золоту медаль виграла Єлизавета Каланіна

Українські дзюдоїсти завоювали чотири нагороди на етапі Гран-прі з дзюдо в Марокко, який проходив в Агадірі: одну золоту медаль, одну срібну і дві бронзові. Про це інформує офіційний сайт Федерації дзюдо України.

Золоту медаль виграла Єлизавета Каланіна, "срібло" отримала Анастасія Турчин, а бронзові медалі заробили Кенджау Ньябалі і Олександр Гордієнко.

У категорії понад 78 кілограмів свою другу міжнародну нагороду в цьому сезоні здобула Єлизавета Каланіна.

Повідомляється, що спочатку Каланина взяла верх над місцевою дзюдоісткою Юсрою Аурз, потім перемогла Іванну Сутало з Хорватії, переможницю молодіжної європейської першості-2016 (до 23 років).

"У фіналі Єлизавета зустрілася з словачкою Анамари Веленшек, в активі якої є "срібло" чемпіонату світу-2015 і "бронза" Європейських ігор. В основний час сутички переможця не виявили. В "Голден скор" судді оголосили українку переможницею, тому що суперниця була покарана за менш активну боротьбу", - повідомляє сайт Федерації дзюдо.

У вазі до 78 кілограмів Анастасія Турчин боролася за золото з німкенею Майці Зиех. В "Голден скор" українка програла через зауваження і отримала в результаті "срібло".

Кеджау Ньябалі з Києва у вазі до 90 кілограмів боровся з чинним чемпіоном світу Неманьйом Майдовим з Сербії.

"Жодному з суперників не вдалося провести результативні дії, і справа дійшла до "Голден скор". Однак і тут прийомів не було, але серб взяв ліміт зауважень, і Ньябалі став призером", - йдеться в повідомленні.

"Одесит Олександр Гордієнко в категорії понад 100 кілограмів вже перемагав в Африці на етапі "Гран-прі". "Бронзовий" поєдинок проти франуза Хамзи Учане пройшов дуже швидко: Олександр обіграв опонента за 20 секунд", - зазначили в звіті.

Нагадаємо, Україна завоювала друге "золото" на Паралімпіаді 2018.