ua en ru

Біля українського кордону перебувають понад 50 тис. російських військових, - Порошенко

Біля українського кордону перебувають понад 50 тис. російських військових, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

У тому числі 9 тисяч кадрових військових збройних сил Російської Федерації

Біля українського кордону перебувають понад 50 тисяч російських збройних угрупувань. Про це сьогодні під час урочистих заходів з нагоди Дня Незалежності заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Російське збройне угрупування поблизу нашого кордону на Сході сьогодні вже складає більше 50 тисяч осіб. На окупованих територіях також знаходиться більше 40 тисяч, у тому числі 9 тисяч кадрових військових збройних сил Російської Федерації, які стоять на керівних посадах, тим самим формуючи підрозділи російської армії на наших територіях", - заявив Порошенко.

"Москва - воєнторг" поставив бойовикам до 500 танків, до 400 артилерійських систем, до 950 бойових броньованих машин", - додав Президент.

Нагадаємо, за словами Порошенка, в ході шести черг мобілізації на військову службу в зону проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі було мобілізовано 210 тисяч осіб.

Нагадаємо, сьогодні, 24 серпня проходять урочисті заходи з нагоди 24-ї річниці незалежності України.

В "Марші Незалежності", який розпочався о 10:00 на Майдані Незалежності в центрі столиці, взяв участь Президент України Петро Порошенко.