ua en ru

Українське консульство в РФ підтвердило етапування Сущенка, - адвокат

Українське консульство в РФ підтвердило етапування Сущенка, - адвокат Фото: Роман Сущенко (УНІАН)

Інформацію про етапування журналіста Сущенка підтвердили неофіційно

Інформацію про етапування засудженого в Росії за звинуваченням у шпигунстві українського журналіста Романа Сущенка підтвердили в українському консульстві. Про це передає РБК-Україна з посиланням на юриста Марка Фейгіна, який представляє інтереси Сущенка в російський судах.

Однак, як повідомляє адвокат, поки що це неофіційна інформація.

"Консульство України в Москві зі свого боку неофіційно підтвердило відправку Романа Сущенко в колонію", - написав Фейгін у Twitter.

Українське консульство в РФ підтвердило етапування Сущенка, - адвокат

Нагадаємо, раніше Марк Фейгін повідомив, що 8 жовтня українського журналіста Романа Сущенка етапували з СІЗО у Лефортово до місця відбування покарання.

Раніше стало відомо, що Сущенко готовий просити президента Російської Федерації Володимира Путіна про помилування. У той же час українська сторона вважає, що вирок Сущенку відкриває шлях до процедури його помилування.

Додамо, що 12 вересня 2018 року Верховний суд Російської Федерації визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення для Сущенка.

Як відомо, 4 червня Сущенка в РФ засудили до 12 років в'язниці. Сущенко (кореспондент інформаційного агентства "Укрінформ") був затриманий в РФ в жовтні 2016 року за підозрою в шпигунстві. У РФ також вважають Сущенка кадровим співробітником української розвідки. Так, за версією слідства, він нібито займався збором таємних відомостей про діяльність збройних сил і військ нацгвардії РФ.