ua en ru

Український важкоатлет Пєлєшенко тимчасово відсторонений через допінг

Український важкоатлет Пєлєшенко тимчасово відсторонений через допінг Фото: Олександр Пєлєшенко (noc-ukr.org)

У його пробі було виявлено заборонену речовину

Український штангіст Олександр Пєлєшенко тимчасово відсторонений від змагань через підозру у порушенні антидопінгових правил. Про це повідомляється на сайті Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF).

У заяві організації зазначається, що в пробі спортсмена виявили заборонений хлорталидон. Пєлєшенко відсторонили на термін, поки буде проводитися розслідування. Якщо з'ясується, що українець не порушував антидопінгові правила, федерація повідомить про це додатково.

У 2013 році Пєлєшенко вже попадався на допінгу. Він був дискваліфікований на два роки після того, як в його крові був виявлений станозол.

24-річний спортсмен здобував перемоги у ваговій категорії до 85 кг на чемпіонатах Європи у 2016 та 2017 років роках. На Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро у 2016 році він посів четверте місце.

Нагадаємо, у вересні минулого року Міжнародна федерація важкої атлетики відсторонила Федерацію важкої атлетики України і федерації ще восьми країн на один рік через допінгові порушення. Таким чином, збірна України не змогла взяти участь в чемпіонаті світу з важкої атлетики 2017 року.