ua en ru

Збірну України з важкої атлетики відсторонили від ЧС-2017

Збірну України з важкої атлетики відсторонили від ЧС-2017 Фото: важка атлетика (facebook.com/uwf.net.ua)

Таке ж покарання отримали збірні РФ, Білорусі, Азербайджану, Казахстану, Вірменії, Туреччини, Молдови і КНР

Збірна України з важкої атлетики не зможе взяти участі в чемпіонаті світу, який відбудеться з 28 листопада по 5 грудня 2017 року в Сполучених Штатах Америки (Анахаймі). Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) відсторонила Федерацію важкої атлетики України на рік через допінг, повідомляє офіційний сайт IWF.

Таке ж покарання отримали федерації важкої атлетики Росії, Білорусі, Казахстану, Китаю, Азербайджану, Вірменії, Туреччини і Молдови. У спортсменів усіх перерахованих країн було не менше трьох позитивних результатів при повторному огляді допінг-проб із Олімпіади в Пекіні-2008 та Лондоні-2012.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що збірна України з важкої атлетики може виявитися в числі дев'яти команд, яким буде заборонена участь у чемпіонаті світу в Анахаймі (США). Зокрема зазначалося, що спеціальна комісія Міжнародної федерації важкої атлетики розгляне питання участі країн із численними допінговими порушеннями в чемпіонаті світу 2017 року. Очікувалося, що доповідь комісії буде представлена виконавчій раді IWF у кінці вересня 2017 року.