ua en ru

Український суд дозволив заарештувати Миколу Баскова: його оголосять у міжнародний розшук

Український суд дозволив заарештувати Миколу Баскова: його оголосять у міжнародний розшук Фото: Микола Басков (twitter.com/kpru)

Український суд дозволив затримати російського виконавця Миколу Баскова для обрання запобіжного заходу в якості підозрюваного. Прокуратура почала процедуру оголошення його в міжнародний розшук.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення генпрокурора України Ірини Венедиктової в Facebook.

"Микола Вікторович Басков, з цього дня ваш процесуальний статус на території держави Україна-підозрюваний. Іншими словами, українські прокурори вважають, що ви вчинили злочин, покарання за який передбачає позбавлення волі. Більше того, український суд, вивчивши позицію слідства і прокуратури, прийшов до висновку про можливість задоволення клопотання про ваш арешт", - написала вона.

При цьому генпрокурор підкреслила, що в самому недалекому майбутньому басков буде затриманий правоохоронними органами "тієї країни, кордон якої ви перетнете".

Венедиктова порекомендувала Баскову знайти юристів, оскільки "перші дзвінки, які ви зробите, результат не дадуть".

"Ваші друзі у владі порекомендують забути про цей безглуздий інцидент і продовжувати багато і красиво жити. Наше ж завдання дещо інше-показати всьому світу, що українські прокурори і судді діють виключно в рамках закону, надаючи підозрюваній особі всі можливості для здійснення свого захисту", - додала генпрокурор.