ua en ru

Українські військові залишать Крим тільки разом з технікою і озброєнням, - Соболєв

Українські військові залишать Крим тільки, якщо їм дадуть можливість вивезти звідти техніку та озброєння.

Українські військові залишать Крим тільки, якщо їм дадуть можливість вивезти звідти техніку та озброєння. Про це журналістам у Верховній Раді заявив голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз йдуть переговори. Наша позиція абсолютно чітка і свідома. Ми вважаємо, що повинен бути наданий режим повного сприяння для виведення військових частин з озброєнням, технікою з території, яка зараз є тимчасово окупованій", - сказав він.

Соболєв розповів, що зараз ведуться переговори на рівні експертів щодо того, як можна вивести з Криму військові кораблі та іншу техніку.

"Те, що пропонує Російська Федерація - це приниження : киньте все і повзіть на колінах на територію України. Ми цього не допустимо, саме тому зараз йдуть переговори на рівні поки експертів, ми хочемо залучити міжнародні організації для того, щоб цей режим був прийнятий буквально наступного тижня, і ми мали можливість всім нашим громадянам, які проходять службу, членам їх сімей, дати можливість виїхати з цієї території з технікою, озброєнням, з військовими кораблями. Це єдиний можливий варіант, який сьогодні розглядається нашою стороною", - сказав Соболєв.