ua en ru

Українські тенісисти дізналися імена перших суперників на Australian Open

Українські тенісисти дізналися імена перших суперників на Australian Open Фото: в Мельбурні відбулося жеребкування турніру (twitter.com/australianopen)

Українські тенісисти Еліна Світоліна, Марта Костюк і Сергій Стаховський дізналися імена своїх суперників на першому в сезоні турнірі серії "Великого шлему" - Australian Open (8-21 лютого). Жеребкування було відкладено на день через коронавірус.

Про це повідомляється на сайті турніру.

Перша ракетка України стартує матчем проти чешки Марі Боузкової. Раніше суперниці зустрічалися двічі, кожна здобула по перемозі. Для Світоліної це буде дев'ятий виступ на Australian Open. Її кращий результат - чвертьфінал у 2018 і 2019 роках

Костюк почне турнір поєдинком з росіянкою Веронікою Кудерметовою. У січні українка поступилася їй в півфіналі турніру в Абу-Дабі. Українка тільки один раз грала в основній сітці Australian Open: три роки тому вона успішно пройшла кваліфікацію і дійшла до третього кола, де програла Еліні Світоліній. До цього Марта зупинилася на стадії відбору.

Стаховський - єдиний з українських тенісистів, хто успішно подолав кваліфікаційний етап турніру. У першому колі він зустрінеться з Душаном Лайовічем з Сербії. У статистиці їх матчів Стаховський лідирує 3 проти 1. Українець вперше з 2016 року зіграє в основі Відкритого чемпіонату Австралії.

Нагадаємо, також в основну сітку була заявлена Даяна Ястремська, але вона не зіграє на турнірі через допінг-скандал.

На турнірах в Мельбурні була зроблена одноденна пауза, оскільки в одного з працівників готелю, в якому зупинилися учасники, офіційні особи та обслуговий персонал Australian Open, виявили коронавірус. У терміновому порядку перевірили 507 осіб, з яких 160 - гравці. Всі результати тестів виявилися негативними.