ua en ru

Українські будівельні компанії отримали контракти на три роки вперед у Туркменістані, - Азаров

Українські будівельні компанії отримали контракти на три роки вперед в Туркменістані. Про це в ході засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Українські будівельні компанії мають контракти на три роки вперед з компаніями Туркменістану. І ми вчора обговорювали з Президентом Туркменістану нові будівельні проекти", - сказав Азаров.

За його словами, українські компанії братимуть участь в будівництві нових мостів, залізниці, транспортних коридорів. "Ми домовилися про інтенсифікацію роботи міжурядового комітету економічного співробітництва, а також контакти між компаніями. П'ятирічна штучна пауза до приходу нашого уряду не пішла нам на користь... Потрібно відновлювати ринки збуту", - відзначив прем'єр.

Азаров також повідомив, що міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко займеться підготовкою конкретних пропозицій для реалізації цих завдань.

Нагадаємо, Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов заявив, що Туркменістан зацікавлений у доступі українських компаній на ринок країни.