ua en ru

Туркменистан зацікавлений в доступі українських компаній на ринок країни, - Бердимухамедов

Туркменистан зацікавлений в доступі українських компаній на ринок країни. Про це заявив Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим в Ашгабаті, передає прес-служба Кабінета міністрів України.

Зокрема, Президент Туркменістану пообіцяв особисту підтримку українським компаніям, які вже працюють на туркменському ринку або мають бажання провадити у цій країні свою діяльність. Водночас він назвав сфери, зацікавленість в яких туркменської сторони буде найбільшою, зокрема, галузь високих технологій, АПК, телекомунікації. Крім того, він запросив український бізнес брати участь у розбудові транспортної інфраструктури Туркменістану, будівництві портів, торговельного флоту (у тому числі контейнеровозів, річкових барж та буксирів).

Азаров також висловив переконання, що українські компанії знайдуть своє місце на туркменському ринку, який зараз динамічно розвивається.

"Безперечно, Україна і українські компанії знайдуть своє місце на туркменському ринку, який зараз динамічно розвивається, і який для нас надзвичайно перспективний", - зазначив Азаров. Прем'єр-міністр України підкреслив, що українська будівельна компанія, яка займається будівництвом дренажно-комунікаційного тунелю у Ашгабаті, має гарантований осяг робіт на наступні три роки.
При цьому він підкреслив, що співпраця з Туркменістаном є надзвичайно перспективною для України.

"Ми високо цінуємо співпрацю з Туркменістаном. Це для нас надзвичайно важливий партнер у багатьох галузях. І така співпраця є надзвичайно перспективною на багато років вперед", - сказав глава українського уряду.

Нагадаємо, Азаров сьогодні також заявив, що Україна зацікавлена в організації прямих поставок туркменського природного газу до країни через ГТС Росії.