ua en ru

Українські прикордонники братимуть участь у морських, сухопутних та авіаційних навчаннях "Сі Бриз-2022"

Українські прикордонники братимуть участь у морських, сухопутних та авіаційних навчаннях "Сі Бриз-2022" Фото: українські прикордонники (facebook.com DPSUkraine)
Автор: Ольга Белей

Українські прикордонники візьмуть участь у навчаннях Sea Breeze-2022. Вони будуть тренуватися діяти і взаємодіяти з представниками інших складових сил безпеки України, країн НАТО і партнерів Альянсу в морському, авіаційному і сухопутному компонентах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.

"Бійці однієї з прикордонних комендатур швидкого реагування Південного регіонального управління та мобільного підрозділу "Дозор" будуть задіяні в протидесантних і антисаботажних заходах під час навчань", - йдеться в повідомленні відомства.

Морська охорона в поточному році буде представлена 9 одиницями корабельно-катерного складу і відділами спеціальних дій всіх загонів Морської охорони Держприкордонслужби. Її кораблі і катери у складі інтернаціональних і міжвідомчих тактичних груп будуть контрувати Цивільне судноплавство, вести артилерійські стрільби, відпрацьовувати дії в нападі і обороні. Учасники також братимуть участь у навчальних тренувальних операціях з порятунку людей, пошуку судна-порушника, протидії незаконній міграції та іншим складовим.

До тренувань на річковій ділянці (цього року не Дунай, а Дніпро) планується залучити сили Ізмаїльського загону Морської охорони. Спецпризначенці Морської охорони традиційно братимуть участь у водолазному та протидиверсійному компонентах, де відпрацьовуватимуть весь спектр підготовки, від висадки з вертольота до виявлення небезпечних підводних об'єктів, їх підняття та знешкодження.

До участі у навчаннях 2022 року запрошення отримали понад 60 країн та міжнародних організацій.