ua en ru

Українські моряки вирішили залишитися на судні Ocean Green в Індонезії з вимогою виплати зарплати, - МЗС України

Українські моряки вирішили залишитися на судні Ocean Green в Індонезії з вимогою виплати зарплати, - МЗС України
Українські моряки на судні Ocean Green, яке вже четвертий місяць перебуває в порту Індонезії, вирішили залишитися на ньому заради отримання належної заробітної плати від судновласника.

Українські моряки на судні Ocean Green, яке вже четвертий місяць перебуває в порту Індонезії, вирішили залишитися на ньому заради отримання належної заробітної плати від судновласника. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Моряки, наші співвітчизники, можуть повернутися в Україну, якщо вони висловлять таке бажання. Але, за нашою інформацією, вони вирішили залишитися на борту судна для подальшого ведення переговорів та отримання належної заробітної плати від судновласника, від компанії-оператора судна. І строк невідкладного перебування наших громадян на територіальних водах республіки Індонезія був продовжений до 2 лютого 2015 р.", - заявив Перебийніс.

За його словами, їжа і питна вода продовжують надходити на судно Ocean Green, також на борту достатньо палива для здійснення аварійних маневрів і обмеженою роботи систем судна. Запасу палива повинно вистачити, за умови жорсткої економії, принаймні до 28 листопада.

"Наше посольство в Індонезії тримає це питання на постійному контролі, знаходяться в постійному зв'язку з капітаном і екіпажем. Зокрема, ми допомагаємо їм в отриманні належної юридичної допомоги", - додав Перебийніс.

Нагадаємо, в Індонезії керівництво порту вимагає від України допомогти 41 українським морякам, які застрягли на судні Ocean Green. МЗС України заявив, що веде переговори про захист українських моряків.