ua en ru

МЗС веде переговори про захист українських моряків на затриманого в Індонезії судні Ocean Green

МЗС веде переговори про захист українських моряків на затриманого в Індонезії судні Ocean Green Джерело фото:fleetmon.com
Міністерство закордонних справ України веде переговори щодо захисту прав та інтересів українських моряків, які перебувають на судні Ocean Green в Індонезії.

Міністерство закордонних справ України веде переговори щодо захисту прав та інтересів українських моряків, які перебувають на судні Ocean Green в Індонезії. Про це в ході брифінгу заявив спікер МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"МЗС спільно з дипломатичними установами нашої держави в Індонезії, Сінгапурі, Японії і Великобританії вживає зараз для захисту прав та інтересів наших моряків - громадян України, шляхом ведення переговорів з судновласником, компанією-оператором і з портовою владою Індонезії", - заявив Перебийніс.

За його словами, про цей інцидент поінформовано Панама, як держава прапора судна. Крім того, до цієї справи залучаються представники міжнародної федерації працівників транспорту і контакти Мзс в рамках міжнародної морської організації.

Нагадаємо, керівництво індонезійського порту біля острова Батама, де вже четвертий місяць перебуває судно-рефрижератор Ocean Green з 41 українським моряком, вимагає від України допомогти розібратися з ситуацією.