ua en ru

В Індонезії керівництво порту вимагає від України допомогти 41 українському моряку

В Індонезії керівництво порту вимагає від України допомогти 41 українському моряку
Керівництво індонезійського порту біля острова Батама, де вже четвертий місяць перебуває судно-рефрижератор Ocean Green з 41 українським моряком, вимагає від України допомогу розібратися з ситуацією.

Керівництво індонезійського порту біля острова Батама, де вже четвертий місяць перебуває судно-рефрижератор Ocean Green з 41 українським моряком, вимагає від України допомогу розібратися з ситуацією, передає місцеве видання Jakarta Post.

Глава батамского порту Хери Сетиобуди зажадав негайно послати листа в панамський і українське посольство, щоб негайно розібратися з проблемою судна під панамським прапором і українського екіпажу.

"Судно все ще затримано у водах поблизу острів Батам. Ми як і раніше утримуємо його суднові документи. Як влада порту, ми попросили його суднового агента негайно повідомити про це як в панамський, так і українське посольство в Джакарті; однак, немає ніякого прогресу", - сказав Хери.

Компанія PT Bias Delta Pratama, яка займається обслуговуванням іноземних суден у водах біля острова Батама вже направила лист до українського уряду з вимогою вирішити проблему.

Ocean Green орендує сінгапурська компанія Oceanic Pte Ltd. Судно не може повернутися назад по ряду причин, включаючи невизначеність з оплатою, воно не сплатило збори на суму близько 400 тис. дол. Тим часом візи українських моряків минули 7 листопада.

Члени екіпажу з липня змушені жити на кораблі без достатніх запасів води, їжі і палива для генерації електроенергії. Деякі з членів екіпажу, за повідомленнями, хворі.

Нагадаємо, у вересні з піратського полону в Нігерії були звільнені 2 українських моряка.