ua en ru

Українська асоціація власників зброї просить ВР прийняти закон про зброю після громадського обговорення

Українські організації, які виступають за ухвалення парламентом проекту закону про зброю, звернулися до лідерів депутатських фракцій з проханням ініціювати громадське обговорення даного законопроекту та ініціювати його розгляд парламентом. Про це в ході сьогоднішньої прес-конференції заявив голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вранці ми вже направили офіційні листи на ім'я голів усіх парламентських фракцій з пропозицією організувати громадське обговорення цього законопроекту і виступити ініціатором його прийняття в парламенті", - сказав Учайкін.

За словами Учайкіна, даний законопроект має покращити ситуацію із законним обігом зброї в Україні, оскільки на сьогодні в Україні на руках у населення легально перебуває понад 2 млн одиниць вогнепальної зброї і близько 3,5 млн одиниць вогнепальної зброї знаходиться у населення нелегально.

"В результаті даної ситуації, - зазначив Учайкін, - тільки за перше півріччя 2013 р. в Україні було вбито 4 тис. 69 осіб, але прийняття даного законопроекту дозволить істотно знизити злочинність", - зазначив він, додавши, що аналогічні закони діють у країнах Європи, що дозволяє суттєво знизити рівень злочинності.

Також він зазначив, що вже сьогодні близько 100 депутатів парламенту готові проголосувати за даний законопроект, але сподівається, що їх кількість до 2015 р., коли даний закон, як сподіваються його автори, буде розглядатися у Раді, зросте.

Крім цього Учайкін зазначив, що він виступає проти вільного використання в Україні травматичної зброї і вважає, що легально придбане вогнепальну зброю є менш небезпечним для використання, оскільки механізм його отримання досить суворий.