ua en ru

На україно-білоруському кордоні затримали двох бойовиків

На україно-білоруському кордоні затримали двох бойовиків Фото: прикордонники

Затримані українці є вихідцями з Луганської та Донецької областей

У Рівненській області на пункті пропуску "Прикладники" прикордонники Луцького загону затримали двох українців для перевірки двох громадян України, причетних до діяльності незаконних збройних формувань. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Під час перевірки громадяни України пред'явлення свідоцтва на повернення, тому було прийнято рішення з'ясувати всі обставини їхньої подорожі. До перевірки були залучені співробітники СБУ", - зазначає прес-служба відомства.

Перевіряючи інформацію, правоохоронці встановили, що ці громадяни є вихідцями з Луганської та Донецької областей. Згодом було встановлено, що дані особи, можливо, причетні до діяльності незаконних збройних формувань.

"У Білорусі вони потрапили з Росії, виїхавши через закритий пункт пропуску "Ізварине". Правоохоронці знайшли фото одного з них, на якому він був одягнений у військовій формі з нашивкою "Новоросії" та з зброєю на тлі броньованої техніки", - повідомили прикордонники.

В даний час громадян притягнуті до відповідальності за незаконне перетинання кордону та передали співробітникам СБУ для проведення подальших перевірочних заходів.

Нагадаємо, на залізничному пункті пропуску "Харків" вчора, 24 жовтня, під час перевірки одного з поїздів, що прибуло з Російської Федерації (РФ), прикордонники Харківського загону спільно з працівниками митниці виявили велику кількість комплектуючих до зброї.