ua en ru

В Україні посилять охорону тварин і рослин з Червоної книги, - Юшкевич

В Україні посилять охорону тварин і рослин з Червоної книги, - Юшкевич Фото: Христина Юшкевич

В.о. голови Держлісагентства сьогодні підписала відповідний наказ

В Україні з січня 2017 року значно посилять охорону вимираючих видів тварин, занесених до Червоної книги. Про підписання відповідного наказу на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомила тимчасово виконуюча обов'язки голови Держлісагентства Христина Юшкевич.

"Сьогодні підписала наказ про посилення охорони червонокнижних видів рослин і тварин на територіях установ природно-заповідного фонду Держлісагентства. Охорона червонокнижних птахів, зокрема, передбачена і в нових Санітарних правилах в лісах України. Зобов'язала забезпечити виділення і належний облік охоронних ділянок при лісовпорядкуванні, а також комплекс організаційних і лісогосподарських заходів, спрямованих на збереження і охорону місць проживання рідкісних і зникаючих видів тварин і птахів ", - написала Юшкевич.

Крім того, в.о. голови Держлісагентства зазначила, що додаткові заходи необхідні для удосконалення режиму збереження флори і фауни. Юшкевич підкреслила, що на основі проведених заходів внесуть додаткові зміни та доповнення до нормативно-правових актів, що стосуються сфери лісовпорядкування.

Сьогодні підписала наказ про посилення охорони червонокнижних видів рослин і тварин на територіях установ природно-запов...

Опубліковано Kristina Yushkevych 20 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про зустріч Христини Юшкевич і посла Австрії в Україні Герміне Поппеллер. Тоді стало відомо, що вже найближчим часом Україна озброїться досвідом Австрії в галузі державного обліку лісів, їх захисту від незаконної вирубки.