ua en ru

В Україні участь у святкових заходах візьмуть близько 172 тис. громадян

В Україні участь у святкових заходах візьмуть близько 172 тис. громадян Фото: поліція в Києві (РБК-Україна)

Поліція готова забезпечити безпеку учасників масових заходів

В Україні участь у заходах з нагоди святкування Дня захисника і релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці візьмуть близько 172 тис. громадян. Про це повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, передає РБК-Украина з посиланням на пресс-службу Нацполіції.

"Поліція готова забезпечити безпеку учасників масових заходів 14 жовтня. Всього сьогодні в державі відбудеться понад 430 масових заходів з нагоди відзначення Дня захисника і релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці. Очікується, що участь у заходах візьмуть близько 172 тис. громадян", - йдеться в повідомленні.

Станом на ранок до Києва прибула значна кількість віруючих. Громадський порядок в столиці забезпечує достатня кількість правоохоронців.

Фото (РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що напередодні свят у ці вихідні поліція поставить наряди патрульних до релігійних споруд. Зокрема, такі заходи пов'язані з тим, щоб не допустити можливих порушень публічного порядку та безпеки громадян, які приймають участь у святкуванні Дня захисника України або в релігійних богослужіннях з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці.

12 жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів зустріч з представниками православних церков. Сторони домовилися про співробітництво та координацію дій щодо недопущення проявів релігійної ворожнечі у процесі врегулювання міжцерковних відносин.