ua en ru

В Україні планують скоротити використання газу на 5 млрд куб. м до 2022 року

В Україні планують скоротити використання газу на 5 млрд куб. м до 2022 року Фото: нарада з керівником проекту USAID (прес-служба ​​​​​​​Держенергоефективності)

Обговорено перспективи використання в енергетичних цілях різних видів біомаси

До 2022 року в Україні планується скоротити використання газу на 5 млрд кубометрів. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

"Заміщення споживання газу залишається пріоритетом України. До 2022 р. планується скоротити використання блакитного палива на 5 млрд куб. м", - повідомив голова Держенергоефективності Савчук.

Розвиток сфери виробництва тепла обговорювали на нараді Савчука з керівником проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" Діаною Корсакайте, головою правління Біоенергетичної асоціації України Георгієм Гелетухою, представниками Держлісагентства та Мінрегіону у рамках роботи над законопроектом щодо створення ринку твердого біопалива в Україні.

Учасники наради обговорили перспективи використання в енергетичних цілях різних видів біомаси: відходів сільського господарства, енергетичних культур, а також порубкових решток.

Як повідомив Гелетуха, відходи лісового господарства - порубкові рештки - можуть бути додатковим джерелом біомаси.

Нагадаємо, у грудні 2017 року Україна приєдналась до Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії.