ua en ru

В Україні батькам будуть компенсувати 1,5 тисяч гривень за послуги няні

В Україні батькам будуть компенсувати 1,5 тисяч гривень за послуги няні Фото: Володимир Гройсман (vmr.gov.ua)

Кабінет міністрів вводить поняття "муніципальна няня"

Кабінет міністрів України вводить поняття "муніципальна няня" для того, щоб підтримати працюючих батьків. Про це повідомив глава уряду Володимир Гройсман в Twitter.

"Ми вводимо поняття "муніципальна няня". Із першого січня, коли працююча мама наймає няню, ми будемо компенсувати частину заробітної плати, щоб мама мала можливість працювати, а няня доглядати за дитиною", - повідомив Гройсман.

Не менш важливо, за словами Глави Уряду, допомогти мамі, особливо якщо вона працює. За рішенням Уряду та за підтримки місцевих органів влади в Україні з січня наступного року вводиться поняття найму «муніципальної няні». Оплата її послуг буде частково компенсована з бюджету.

Зазначимо, що няня при укладенні договору з батьками дитини повинна бути офіційно працевлаштована. Відшкодування батькам складе 1492 гривень (прожитковий мінімум на 01.01.2018) за кожний місяць роботи.

В Україні батькам будуть компенсувати 1,5 тисяч гривень за послуги няніВ Україні батькам будуть компенсувати 1,5 тисяч гривень за послуги няні

Фото: (twitter.com/VGroysman)

Фото: постанова Кабміну

Нагадаємо, в Україні з вересня 2018 року кожна сім'я при народженні дитини отримає спеціальний "бебі-бокс".