ua en ru

В Україні дозволили оформлювати електронні техпаспорти не тільки власникам авто

В Україні дозволили оформлювати електронні техпаспорти не тільки власникам авто Фото: Кабмін (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Кабінет міністрів дозволив оформлювати електронні техпаспорти не тільки власникам авто. Відповідне рішення уряд схвалив у ході сьогоднішнього засідання.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Кабмін вніс зміни до порядку застосування електронного посвідчення водія та електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Уряд надав фактичним користувачам авто, які не є його власниками, але користуються ним законно, можливість замовлення електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Нагадаємо, Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ розробив і запустив на сайті hsc.gov.ua новий електронний сервіс - "Перевірка водійського посвідчення".

Це дозволить зацікавленим установам і кожному громадянину за серією та номером посвідчення самостійно перевірити, чи видавався документ, а також побачити всі відкриті категорії.

Як писало РБК-Україна, з 17 липня набули чинності нові правила отримання водійських прав. Зокрема, перелік необхідних документів розширено.

Крім того, для водіїв запустили зручний сервіс оперативних повідомлень про штрафи.