ua en ru

В Україні підвищать мінімальну зарплату військовим: коли та на скільки

В Україні підвищать мінімальну зарплату військовим: коли та на скільки Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про підвищення мінімальної зарплати військовослужбовцям. Крім того, Кабінету міністрів доручено вдосконалити систему грошового забезпечення військових.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс президента.

Згідно з указом, уряд повинен забезпечити з 2023 року мінімальне грошове забезпечення військовим на рівні не менше дворазового розміру мінімального розміру заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року. Нововведення не зачіпає військовослужбовців строковиків.

Крім того, Кабмін до 30 Червня 2022 року має внести до Верховної Ради законопроєкт щодо удосконалення системи зарплати військовим з урахуванням досвіду провідних країн.

Указ набирає чинності з моменту його опублікування.

Зазначимо, згідно з планами Міністерства фінансів, з 1 січня 2023 року мінімальна заробітна плата українця зросте до 7 176 гривень. Отже, з січня 2023 року, у разі виконання доручення президента, мінімальна зарплата військових становитиме 14 352 гривень.