ua en ru

В Україні оголосили відкритим сніголавинний сезон

В Україні оголосили відкритим сніголавинний сезон Ілюстративне фото ( wikimedia.org dahu1)

Висока ймовірність сходження лавин спостерігається в західних областях

У четвер, 2 січня, в Україні оголосили відкритим сніголавиний сезон. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Як зазначається, висока ймовірність сходження лавин спостерігається в західних областях.

"За даними українського гідрометцентру, у зв'язку з інтенсивним приростом снігу, в районі діяльності сніголавинної станції Пожежевська (Івано-Франківська область), на високогір'ї східної частини Закарпатської області, в горах Львівської, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, а також в районі діяльності сл Плай сніголавинний сезон оголошується відкритим", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перша декада січня буде досить теплою - вдень температура коливатиметься на рівні нуля, з перевагою в ту чи іншу сторону, вночі можливий невеликий мороз. Але вже зі Старого Нового року стовпчики термометрів вночі опустяться до -6 на Півдні до -20 на північному сході, але днем ​​мороз буде не дуже сильним.

Також РБК-Україна писало, що в Альпах в результаті сходження лавини загинули двоє лижників. Снігова лавина зійшла на висоті 3000 метрів неподалік від станції канатної дороги, розташованої з італійської сторони. Цей район між Італією і Францією вважається популярним серед фрірайдерів.

Крім цього, 11 листопада в австрійських Альпах в результаті сходження лавини загинули двоє громадян Нідерландів, які були досвідченими лижними інструкторами. Ще один чоловік постраждав, але йому вдалося вижити.