ua en ru

В Україні можуть створити Пантеон героїв, де перепоховають прах Бандери, - Клімкін

В Україні можуть створити Пантеон героїв, де перепоховають прах Бандери, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Міністр підтримує створення в Україні Пантеону героїв

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що він підтримує створення в Україні Пантеону героїв, де буде перепоховано прах знакових для України постатей, які нині спочивають за кордоном. Про це він сказав журналістам, коментуючи черговий акт вандалізму на могилі Степана Бандери в Мюнхені, передає РБК-Україна з посиланням на LB.ua.

Зокрема, він підтримав створення в Україні Пантеону героїв.

"Я вважаю, що нам це потрібно і з точки зору поваги до наших героїв, і з точки зору того, що це буде виховувати почуття власної історії. Для цього необхідні відповідні рішення, але я не бачу жодних проблем, щоб влаштувати Пантеон", - заявив він.

Клімкін також зазначив, що останній інцидент на могилі Бандери був підлаштований у зв'язку з процесом отримання українською церквою автокефалії.

"Це не було чимось випадковим, це було підлаштовано з часу отримання Україною автокефалії. Безумовно, це свідома спроба провокації перед подіями столітньої давності. Це, безумовно, додатково нас показати, як відносять себе до праворадикальної реальності. Те, що був обраний відомий провокатор і що вибрано цей час, це говорить нам, що це не випадковість", - додав міністр.

Нагадаємо, британський громадянин Грем Філліпс, відомий антиукраїнськими провокаціями і пропагандистськими сюжетами, оприлюднив 15 жовтня на каналі Youtube відео, де він зриває український прапор з хреста на могилі і прикріплює напис "Тут похований український нацист Степан Бандера".

Українські дипломати в Німеччині звернулися до правоохоронців з проханням відреагувати на цей акт вандалізму.

У свою чергу, в поліції Мюнхена повідомили про проведення перевірки передбачуваного акту наруги.