ua en ru

В Україні з серпня запустять е-платформу для набору до вузів іноземних студентів

В Україні з серпня запустять е-платформу для набору до вузів іноземних студентів Фото: в Україні запустять е-платформу для набору до вузів студентів-іноземців (freepik.com)
Автор: Юлия Струк

В Україні з 1 серпня запустять електронну платформу для набору до вузів іноземних студентів. На урядовому порталі опублікували постанову щодо реалізації такого експериментального проекту.

"З 1 серпня розпочинається запуск Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти. Перший крок - підключення електронних кабінетів закладів вищої освіти до Єдиної системи", - сказано у повідомленні.

Для цього виші до 1 серпня мають надати держпідприємству "Український державний центр міжнародної освіти" наступні документи:

  • заповнений договір з ДП у двох примірниках;
  • підтвердні документи про наявність у вишу ліцензії на провадження освітньої діяльності та сертифіката про акредитацію освітньої програми у визначеному порядку;
  • лист про призначення відповідального оператора Єдиної системи в закладах вищої освіти, який є співробітником ЗВО (що підтверджується наказом на призначення).

"За результатами підключення закладів вищої освіти до Єдиної системи іноземні вступники матимуть можливість реєстрації та подачі заяв на обрані освітні програми", - додали у міністерстві.